söndag 15 februari 2009

Boxboll

Hej alla och förlåt att jag inte skrivit på ett tag, har helt saknat inspiration och haft huvudet fullt av annat. Det blir så ibland och då är det skönt att man kan pausa.
Har sista veckorna befunnit mig i ingemansland där tiden bara har gått, har nya uppgifter på jobbet sen nyår och blir ganska trött av allt nytt, men det är väldigt roligt och inspirerande också. Har dock hållt i träningen, det ger enormt av positiv energi. Fick även en boxboll av min kärlek, som hänger ute i ladan, ska gå ut och premiärboxas nu. Har även åkt lite pulka.
Idag har jag saknat en uppsättning löparskidor. Tio minus, knallblå himmel och sol- det är inte många sådana dagar på ett år. Har sen en tid tänkt att köpa men det har inte blivit av. Cykel och löparskidor är något som jag tycker borde ingå i en fyrtioårings basutrustning - men icke....
Är inte en människa som handlar mycket prylar, dock har jag full ridutrustning och en bikini:)
Men nästa lördag ska jag försöka köpa skidor, eftersom dessa skidåkar dagar är så få så behöver jag inget märkvärdigt, kanske hittar jag ett par fina begagnade på second hand eller på loppis.
Idag har varit en bra aktivitetsdag och jag tror det beror på vädret, först en skogspromenad med bingo och tipsrunda på ca 3 km, sen pulkan och nu boxning.
Har käkat enligt GI ett tag, ganska bra tag faktiskt. Gick ner tre kg före jul men slarvade sen grandiost över julen och tog upp det igen i mitten på januari och nu har det verkligen stått helt still. Läser med stora ögon om de Gi ätare som rasar i vikt, och det blir en enorm skillnad men har nu dock insett att jag inte är en av dessa. Även om jag inte äter makaroner,potatis och bröd så händer nada. Har förstått att jag nu måste avancera min ansträngning och öka på träning och minska mina Gi anpassade portioner... Ska prova detta och funkar inte det så blir det viktväktarna -den enda bantning som jag lyckats med......

3 kommentarer:

Grön sa...

Jag har prövat i flera år att gå ned ca 3 kg. Går mycket, prövde att jogga, tänkte på kosten osv. Men nej då, ingenting hände. Nu har en lång influensa gjort jobben, jag gick ned 4 kg på sex veckor. Nu gäller kampen att inte gå upp alla fyra kilona igen. Prövar att minska på kolhydraterna och matmängden utan att följa någon speciell diet. Och att upprätthålla aktivitetsnivået förstås. Har du några bra tips? PS. Resultatet till trots, jag rekomenderar inte influensa som bantningsmetod.........

Ekonomisk fighter sa...

grön: Nej självklart är inte influensa bra men kan vara en skjuts på vägen. Jag fick en privat lektion i styrketräning på f&s häromdagen och jag insåg att jag tolkat GI helt fel. Mannen som instruerade förklarade att det är balansen mellan kolhydrater,fett och proteiner som räknas. Jag har följt dr Dahlberg och slopat alla kolisar utan grönsaker och ätit fett och proteiner och ingenting har ju heller hänt. Så nu läser jag en bok om Gi av Paulun där jag ska lära mig om balansen. Återkommer med tips och kunskap.

Grön sa...

Nej, jag har inte tänkt att bara äta fett och proteiner. Har tron på mycket grönsaker och frukt i tillägg til kött/fisk och lite potatis/pasta/ris. Den klassiska tallriksmetoden har väl aldrig blivit omodern. Prövar också att äta mindre vetemjöl/socker, men är absolut inte ekstrem. Är generellt medveten av vad jag stoppar i mig.
Lider inte precis av övervikt, men det handlar väl mer om trivsel och om att man känner sig i bra form.
Ser fram emot tips!