torsdag 15 januari 2009

Idag hände något roligt...

Det började redan igår.. Var inne på min depå och kollade aktieinnehavet. Jag har ju informerat stolt senaste veckan om att Fingerprint ökat otroligt.
Jag köpte 1000 st i november och fick per omgående info om att en nyemission var på insegling. 1 st a 2.20 per 1 st i innehav. Så jag tecknade mig för 1000 st nya. Inga problem allt funkade. Men så har de inte omvandlats till aktier utan legat som 1000 st BTA Fingerprint och inte heller ökat i värde under sista veckan.
Och med tanke på den höga ökningen så ville jag se om mitt hus. Var inne på SE bankens internetsidor där min depå ligger. Där stod skriv ditt nr bla bla om du vill bli uppring. Och det ville jag ju, så det gjorde jag. Heder åt Sebanken som ringde upp efter knappt en minut. En vänlig ung tjej. Jag förklarade mitt problem och hon gjorde inte minsta sken av att kunna saken men däremot av att hon ville hjälpa till. Hon frågade och frågade, och till slut förstod jag att jag inte kom längre, just med henne, inte för att hon inte ville utan för att hon inte kunde och ingen hade att fråga. Vi kom överens om att jag skulle ringa bolaget, dagen därpå som idag.
Jag gick in på DI på Fingerprint och fick fram senaste meddelanden om bolaget och där stod att "Lennart Karlsson har nu 4,3 % av aktierna i bolaget och 3.4% av rösterna , detta framgår av ett flaggningsmeddelande." Jag hittade även telefon numret.
-Fingerprint godmorgon
Mitt namn är bla bla och jag har tecknat mig för nyemmissionen och de har inte blivit omvandlade till aktier.
-Det känner jag inte till men jag ska koppla dig till någon som vet.
-Nu fick jag inget svar där men om jag får ditt nr så ber jag att de ringer upp.
Jag lämnade mitt nr. Surfade runt lite och tiden gick, Efter en timme ringde telefonen.
-Lennart Karlsson Fingerprint, du hade sökt mig. Jag tappade hakan lite men presenterade min förfrågan.
Han var oerhört vänlig och förklarade att de skickat uppdraget till bankerna i tisdags att de skulle omvandlas tilll aktier och att det nu var upp till bankerna att åtgärda, under veckan. Han frågade om mitt innehav och hur jag ställde mig till emissionen. Han pratade om kursuppgången. Han var kort sagt oerhört trevlig. Han frågade om jag läst artikeln i Realtid och det hade jag förstås inte. Jag förbannade mig själv att jag inte lyckats ta mig utanför DI och DN......
Han berättade att han blivit uppring av Realtid pga den otroliga utvecklingen senaste veckan. Han gav mig internetaddressen och bad mig läsa. Han gav mig även hans mobiltelefonnummer så att jag kunde ringa honom imorgon om inte mina emissioner var omvandlade. Han tyckte själv att journalisten på Realtid var kul och bad mig särskilt läsa Nordea grejen och det gjorde jag efter samtalet, och det var kul. Så sa ha han:
-Ja nu har du mitt mobilnr och om de inte omvandlats ikväll så ringer du mig så tar jag det direkt imorgon med Erik Penser......
Vi snackar " The Penser"....
Ja det var en VD för ett börsnoterat bolag som var ödmjuk, trevlig och ägnade tid åt en småsparare...
That maked my day
Beundransvärt!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

du följer väl upp med stop-loss så du säkrar upp vinsten och inte följer med ner vid en nedgång. Så kan du köpa åter vid uppgången som kommer därefter.

Spargrisens Mor sa...

Vilken karamell! Så´n kan man suga länge på!

Ekonomisk fighter sa...

anonym: que?? stop-loss?
Vad är det? Och hur går man till väga?

Ekonomisk fighter sa...

SpargrisensMor: Ja det var en liten karamell i vardagen:)

Anonym sa...

tre länkar att fördjupa dig i

http://www.avanza.se/aza/kunskapscenter/depahandbok.jsp?page=shght_sl

http://www.mappis.se/stop-loss/

https://se.etrade.com/gl_text.asp?nav=3268

Ekonomisk fighter sa...

Anonym:Tack!!!