måndag 26 januari 2009

Träning

Jag hade inga nyårslöften då jag är sämre på att hålla dem men jag har iaf börjat träna.
Köpte ett årskort för gympa och gym på F&S. Har än så länge bara gympat men ska få en personlig introduktion i gymmet. Igår var jag även och simmade. Det är ju inte bara floskler att man mår bättre och blir mer positiv av träning...Det stämmer utmärkt. Jag hoppas kunna hålla i det här nu. Det är så fruktansvärt skönt efteråt och det är skönt att äntligen få lägga tid på sig själv...Det har varit en period när jag haft så många måsten... för andras räkning än min egen. Självvalt men ändå-man har ansvar med familj. Men nu finns det utrymme och nu ska jag ta tid och plats. Jag tänker att om jag bara håller i detta nu och får in det som en rutin så kommer jag behålla den rutinen när det blir svårare tider igen. För 3 år sen när jag var arbetssökande så tränade jag flera ggr i veckan och promenerade flera ggr. Mådde så bra av det så hände -en kris kan man säga åsamkad av någon annan än mig själv och jag släppte allt. Rörde mig inte på ett år för att sen börja ta sporadiska promenader. Jag har haft konstant nackvärk och ofta bara värk, överallt som om den kan gallopera. Jag tror själv att det beror på dåliga saker och inte kroppen i sig. Så jag blev så glad nu för ett par veckor sedan när jag gympade första gången efter avbrottet, samma ledare och i stort sett samma steg. Olika program men ändå kunde jag hänga med hjälpligt...Värken är borta och ett glatt humör med mycket mer positiva tankar har dykt upp. Och då är mycket vunnet-eller hur?
Dessutom så blir man så nöjd med sig själv.

4 kommentarer:

Grön sa...

Svårt att komma i gång - det går oroväckande fort att sluta.....Men visst mår man mycket bättre. Har haft influensa/förkylning i sex veckor och har börjat försiktigt med att gå. Det är skönt att inte känna sig som en 85-årig tant längre!

Anonym sa...

Hoppas allt är bra!
Marie

Ekonomisk fighter sa...

Anonym: Vad gullig du är...Tack för omtanken...
Det är skit faktiskt, inte mycket i mitt liv är för stunden bra och jag kämpar varje sekund för att hitta tillbaka till det som är bra.
Skrev för en tag sen om en stor investering jag skulle göra eventuellt och det handlar om det. Skriver när alllt är klart och berättar.
Men jag ska börja skriva inlägg igen förstås, har inte riktigt haft inspiration.

Ekonomisk fighter sa...

Grön: Bra att du tar det lite lugnt, det är många som är eller har varit sjuka det sista...