fredag 21 november 2008

Att blogga eller att inte blogga...det är frågan

Vill ta upp en sak som jag funderat på länge och jag skulle väldigt gärna läsa vad ni andra bloggare tycker i frågan...
Nästan alla ekonomi bloggare vill vara och är anonyma. ALLA kan gå ut med bild och namn men de flesta har valt att inte göra det, däribland jag. För mig är bloggandet ett sätt att kommunicera som betyder mycket för mig. Jag kan vara rak,ärlig och blotta mig. Ett anonymt forum där jag trivs. Tror att ni andra kan känna igen det. Det som gör mig så förbannad är de som läser bloggen, som vet att det är jag. Men som jag dock aldrig har yppat ett ord för att jag har den.
JUST för den anledningen att det jag skriver ska vara anonymt. OM jag hade velat att folk jag känner skulle läsa så skulle jag informerat om min blogg, antagligen inte heller varit anonym. Eller hur??Det låter väl ganska logiskt. Men då finns det de som snokat reda på och läser, och låtsas som ingenting..JÄVLIGT dåligt tycker jag.Personerna har själva ingen blogg. Personerna älskar även att skvallra och få reda på intima saker om andra men delger ingenting om sitt egna utan låtsas att allt är bra. Jag önskar så att detta beteende inte fanns. Jag skulle aldrig läsa en blogg i smyg. No way, så jävla förveten är jag inte. Och de som gör detta skulle antagligen aldrig själva våga blogga ens anonymt av rädsla för att bli identifierade och att ha blottat sig....
Så återigen Om jag skulle velat att ni, nyfikna, skulle följa mitt inre och mitt blottande, skulle jag ha informerat om min blogg, gett er addressen. Till er vill jag säga Läs de bloggar som är offentliga och låt oss andra vara.....Ni sårar....

6 kommentarer:

Per Penning sa...

Det är små människor med liten eller ingen självkänsla. Inga att lägga någon energi på.

fröken b sa...

Ursäkta att jag säger det, men vad är det för skillnad på din blogg och en offentlig blogg? Blogg som blogg. Vill man begränsa och styra sin läsarskara får man ju använda sån där låst funktion så alla som vill läsa den får ett lösenord av dig.

Eller den funktionen kanske inte finns på blogspot? Anyway. Bestämmer du dig för att lösenordsskydda din blogg så får du gärna ge ett lösenord till mig. :)

Ekonomisk fighter sa...

Perpenning: Tack och du har så rätt, men att jag vet att dessa som läser begränsar mig och mitt skrivande. Och det vill jag inte. Just detta frihetsforum, älskar jag och behöver!!!

Ekonomisk fighter sa...

frökenb: Skillnaden är just att jag valt att ej vara offentlig. Vill vara en i mängden och skriva vad jag vill utan att granskas av människor jag känner. Vill inte ha lösenordsskydd för jag vill ju nå människor som jag inte känner. Jag vill ha dessa anonyma relationer. Finns många bloggare som är anonyma som jag fäst mig vid och bryr mig om vad de skriver och deras åsikter. Men vi är anonyma för varandra. Vi vill ha det så. Vänner och verkliga relationer är något annat.....Tack för att du vill läsa :)

Grön sa...

Tror varken att jag hade läst eller svarat på bloggar om de inte var anonyma. Det är det som gör bloggandet speciellt. Om jag har behov att diskutera privata detaljer om mitt liv så gör jag det med mina verkliga vänner. Tycker att "cybervännerna" tillför en annan dimension och jag tycker det är lättare att lyssna på folks budskap när man inte vet för mycket om dem. Omtanken finns där ändå på ett vis, jag funderar över bloggare som inte skrivet på en stund, och man blir glad när de skriver igen. Och jag tycker att folks personlighet kommer tydligare fram när anonymiteten ger dem en viss frihet att utrycka sig.

Ekonomisk fighter sa...

grön: Där slog du huvudet på spiken...
Exakt så känner jag. Har ett par ggr läst offentliga bloggar men de anonyma ger mig mer. Allt är valfritt-självklart! men offentliga bloggare som sätter in bilder på barn,kompisar föräldrar och partner-lämnar ut så många..
Dessutom har de en förkärlek att sätta, i mitt tycke, in obetydliga bilder på pajer som de lagat, tvätt maskiner som de tvättar på osv...För mig blir sådant ointressant, därför har jag valt vårt forum. Men det är individuellt. Mest tycker jag synd om barnen, de är inte medvetna om konsekvenserna av offentligheten....