tisdag 11 november 2008

Shopp

Idag ska jag shoppa loss ordentligt och med besked. Det föll sig så finurligt, med tanke på gårdagens inlägg, att jag idag får en lucka på cirka 2 timmar och under den luckan befinner jag mig i city!!!
Det ska shoppas,och tittas på,och drömmas iväg om en bättre kropp men roligt ska jag ha!!!!
En ny lyxig Clinique ansiktsrengöring ska jag köpa. För sen den gamla, av samma märke, tog slut har jag fått sämre hy. Så här lönar det sig att lägga till lite på priset.
Ett par nya skridskor till sonen ska oxå inhandlas. Har haft ett marathon gräl med exet i 2 dygn, över telefon, sms och via mail. Han skickade tom en instruktion och ett inlägg i grälet via sonen. Blääää!!!
Grälet gäller priset på skridskorna. De han har som exet köpte förra säsongen är för små. Mycket för små. Tror de var för små redan när de köptes. Och igår gick de inte på. Ett bråk med sonen och ett ryggskott på mig senare tog jag beslutet att nu köper vi nya, kösta vad det kösta vill. Eftersom han kommer spela fram till mars, cirka 16 träningar och 6 matcher så tycker jag att jag kan köpa modell enklare, eller bättre begagnat. De kommer aldrig att passa nästa höst eftersom fötterna växer i rekordfart.
Men exet vill att jag ska köpa ett par för 1500 kr!!!!! Han lär sonen att bra grejor är bäst, märke e viktigt osv. Jag är helt emot detta och vill ge honom samma fostran som de andra fått. Och ett stort gräl har brytit ut. Han säger - JA MEN HAN TYCKER ATT HOCKEY E ROLIGT NU ..
Och vadå? Gör han det för att han har nya saker eller för att han älskar hockey. Jag föredrar att han älskar hockey..... Han skapar ett barn med dålig självkänsla som tror att det yttre är viktigast. Och detta avskyr jag och känner mig så maktlös. Det är inte pengarna. Utan jag vill att sonen ska förstå värdet av pengar. Värdet...det är en jävla skillnad.
Så nu ska jag gå ner och köpa ett par nya. Och jag hoppas han tycker om dem och använder dem ändå även om de inte kostar 1500. Och inlägget i debatten som exet skickade via sonen var: Det är bara Bauer och CCm som har service om rören åker av.... Rören åker av???
Ha, han är tio år och han kör minsann inte så att rören kan ryka, och gör de det så köper jag gladeligen nya...För då har han ändå en kärlek till hockey eftersom han tränat upp sig att åka så....

2 kommentarer:

Grön sa...

För en som inte är insatt i hockey, låter 1500 kronor för ett par skridskor dyrt. Förstår att man kanske inte går för de allra billigaste om man spelar organiserat, men det måste finnas något mellanting. Får man inte ganska bra kvalitetsskridskor för 700-800 kr?? Jag brukar säga till mina barn att om de vill ha dyrare ting än det jag erbjuder, så får de själva spara till "mellanlägget" dvs skillnaden mellan det jag är villig att betala och kostnaden för det de själva vill ha.

Ekonomisk fighter sa...

grön: Jag var ute igår och det fanns för 800 på rea...
De billigaste kostade 379 kr och sen var det upp till 4500 kr...
Jag köpte inga. Idag ska sonen och jag titta tillsammans och han har med sina sparpengar så lägger vi ihop.....