lördag 8 november 2008

Visdom av gammal man

Såg en intervju i morse på fyran med Henry Kissinger, han är 87år.
Ämnet var förstås Barack Obama. Hans teori var att Obama vann därför att han inte gjorde någon sak av att han är färgad. Utan diskuterade de frågor som är aktuella för alla. Hans eget påbrå spelade ingen roll och han fiskade inte röster på det. Mycket intressant iaktagelse. Har inte tänkt på att det är media som blåst upp denna abrovinkel.....Han sa mycket annat tänkvärt också. När jag hör gamla människor, som haft höga befattningar i sitt yrkesverksamma liv blir jag ofta påmind om vad intelligenta de är. Och tänker då att det fanns en anledning till att de fick framgång i sitt yngre liv.....Tänk vad dessa människor och många andra äldre oxå utan bra karriär, ha att delge och berika våra liv med.......Denna livserfarenhet. Tar vi verkligen vara på den?

2 kommentarer:

Gustav sa...

Nej, åtminstone inte i Sverige. Här är ju t ex politikerna förbrukade när de fyllt 55. Även i näringslivet pensioneras många chefer vid 55. Å andra sidan kanske vi skall vara tacksamma för att personer som Mona Sahlin inte får fortsätta att berika våra liv efter pensionsåldern.

Ekonomisk fighter sa...

gustav:Nej visst är det så, och i USA kan en 72 åring gå till presidentval...
Läste precis en intervju med Kamprad i Aftonbladet. En helt vanlig man, till synes men så framgångsrik. Och 82 år gammal!!