söndag 5 oktober 2008

Stjärnor på is...

Så började det i lördags, programmet med den otroligt fina trailern....
Vill inte fastna i denna sortens program, är för övrigt trött på dem. Sing a long, Singing bee, Kockakuten, Ensam mamma söker..... Jag vill ha mer vanliga program, filmer och bra serier, vart tog det utbudet vägen. Börjar bli trött på att se hur skitigt folk har det, hur tjocka de är och hur dåligt de sköter sin ekonomi, till och med det....
Men sonen ville kika på isstjärnorna så vi tittade.Tycker att alla dessa stjärnor, alla och envar gör en enorm prestation. Att lära sig att åka och dessutom uppträda framför kamerorna-det krävs ett enormt mod och all cred åt var och en.
Men programledarna.... Har tidigare tyckt om både Gynning och Berg men hade önskat andra programledare nu, man tröttnar... De förnyar sig inte. Gynning står där och säger massa floskler, och ofta samma sådana, utan att anpassa sammanhanget. Jag undrar om hon ens hörde vad deltagarna svarade på de frågor hon ställde. Dessutom är det helt feltimat. Hon ställer en fråga.
Och precis när deltagarna ska svara så säger de i Gynnings tvsnäcka att hon måste rulla på....
Så hon avbryter och är inte ett dugg intresserad av svaret... Oproffissionellt tycker jag. Sen om det är Gynnings eller tv4s fel vat jag ej. Berg var inte ett dugg bättre. Flamsigt och oseriöst. Vid ett tillfälle så skadar sig en deltagar, blodet forsar från handen och ner på golvet. Gynning står blixtstilla med avsmak och pratar bara om att det blöder....I sin stela paljettklänning. Det är väl för fan bara att fixa fram lite papper till stackarn...Sunt förnuft. Hon står stel och ler och glittrar och säger "Det blöder, det blöder vi måste få hit en läkare".... Oerhört pinsamt.
Vart tog den vanliga människan vägen. Den som ser att rinner det , så torkar man upp, har någon skadat sig så hjälper man till. De har tydligen inte det kravet på tv4. De vill bara ha stereotypa media människor som ler mot kameran i alla lägen, oavsett läge och situation. Problemet för tv4 är att det är inte det vi vill ha ute i tvstugorna...Vi vill ha vanliga människor, gärna glada och trevliga, men såna som sätter en blödande hand framför att stå och le dumt emot kameran... Om jag råkar ut för ett överfall eller en olycka så av alla människor som finns i landet låt inte Gynning vara den första på plats.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser inte så väldigt mycket på tv, såg inte programmet du skriver om. Skulle bara ge ett boktips;har precist läst "Solstorm" av Åsa Larsson. Den var riktigt bra med intressanta beskrivningar av ett frikyrkomiljö. Har lånat en bok (att vara duktigare till att låna böcker på bilioteket är en del av sparplanen) till, jag gläder mig!

Ekonomisk fighter sa...

grön: Tack, den ska jag försöka låna då på biblioteket. Såg filmen i våras men böckerna brukar ju vara bättre!