tisdag 30 december 2008

Flitens lampa lyser

Idag har jag skrivet i fyra timmar och är nöjd med det. Lite stel i axlar och nacke blir man av att sitta still så länge så jag ska ta en timmas promenad nu. Börsen går svagt uppåt, känns som om det har vänt lite svagt iaf. Inte mycket upp men inte heller mycket ner.
Blir beundrad av att läsa alla era mål beträffande sparande och även av att läsa vad ni har sparat under året. Jag har också sparat varje månad men har inte gjort någon sammanställning. Då jag investerat allt i aktier är det inte så snabbt överskådligt som om jag sparat på konto.
Det pratas mycket om Köpstopp..... Har funderat på det men som jag tidigare skrivit så hade jag ett totalt, om än även totalt ofrivilligt köpstopp under drygt fyra år när jag bodde ensam, var nyskild och pluggade och/eller var arbetslös. Jag vet vad det är. Jag vet att jag kan. Men jag vet också att jag inte vill. Köper inte mycket nu heller(nu jämför jag med icke sparande med ungefärligt liv som jag) men det jag köper har jag klurat, önskat och tittat på länge och det nöjet vill jag behålla. Efter ett köpstopp så gläds man så mycket mer så av den anledningen kan det finnas anledning att köpstoppa. Jag har dock lagt mig till med en last som jag skäms över rejält. Jag har börjat köpa vatten. Bestämde mig för att sluta dricka vin till maten på helgerna i oktober. Och så köpte jag en flaska smaksatt mineralvatten istället. Det kändes lyxigare än vanligt kranvatten. Så nu är jag fast i det. Njuter av bubblorna och den lätta smaken. Oerhört korkat både ekonomiskt och miljömässigt. Dessutom finns det en soda streamer i huset...
Till min favör måste jag då flika in att jag aldrig övh dricker eller har druckit någon läsk.
Men det hjälper egentligen inte så mycket. Dumt är det när vi har så fint vatten i landet särskilt där vi bor.

4 kommentarer:

Spargrisens Mor sa...

Jag ser att Du jobbar på med det Du har tänkt Dig, skriva, och i fyra timmar! Det var en fin sol idag,ev. hos dig också och hoppas promenaden var skön.
Försakelser? Inte många, eftersom jag vet och känner att jag inte vill och inte behöver ha allt som glimmar. Och, det som jag köper har jag planerat för, tittat ett tag på, kännt in behovet, om nu eller sedan, om jag har "råd" eller ska spara med utgiften mm.
Det ett nöje i sig att spara och planera innan man köper det man vill ha.
Försakelser som varit störst/kännbarast har varit känslomässiga försakelser. T.ex en vän som flyttat och kontakt som brytits, som aldrig återupptogs och blev för sent för.
Ett köpstopp skulle för mig mera vara ett sätt att försöka tänka i andra/nya banor. Inte bestämt ännu om jag ska ha ett.
Skall din bok som du skriver komma ut i handeln?

Ekonomisk fighter sa...

SpargrisensMor: Jag skriver boken i första hand för att bevisa för mig själv att jag kan, den är litet av både mål och utmaning. Har sammanlagt tre böcker i tanken i samma serie och med samma människor. Om boken blir klar och blir bra, vilket är min målsättning så ska jag skicka den till olika förlag. Dock så är det oerhört svårt att få något utgiven som debutant...

Spargrisens Mor sa...

Ingen dålig utmaning! Hoppas att det går bra med författandet och utgivningen.

Ekonomisk fighter sa...

SpargrisensMor: Tack!Du vet vad man säger "Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna" (eller nåt sånt)