söndag 21 december 2008

Julklappar klara och har

lämnat julblommor där julblommor ska lämnas. Ett tips till er som ska ge bort en julblomma är att köpa röda tulpaner och blanda upp med lite vit brudslöja eller sky. Det blir så vackert och fräscht. Personligen tycker jag att julgrupper har en tendens att bli tråkiga, tycker inte att de är så fina. Tulpanerna bli billigare oxå. Var på Åhlens idag, håller lite bevakning där på vissa produkter som jag vill ha men som jag tycker är dyra. Det är så snöpligt när de sänker de sedan. Det är dels lite dyrare julpynt, typ mistelkvistar och sådant samt en linne duk, en tung, rökgrå för 375 kronor. Är det dyrt? Det svider i mitt hjärta att betala nästan 400 kronor för en duk- Men samtidigt kommer jag att kunna ha den resten av livet, den blir superfin i köket till mina dyra gråa fårskinn som ligger på kökssoffan och övrig interiör, men ändå. Har försökt hitta på metervara men det finns inte på något annat ställe än just Åhlens och kostar 145 kr metern. Skulle jag då sy samma storlek på duk så skulle det kosta 362 kr. Så där är de bra Åhlens, de syr upp för bara 13 kronor, nästan gratis:)
På stan köpte jag lite på Hemtex som har sin vardagliga halva priset på nästan det mesta: 2 silverfärgade runda tabletter eller dukar. två för 45 istället för 90 kr, dessa hade jag oxå spanat in . Tycker om att kika och hitta vackra inredningsdetaljer som jag vill ha, eller kläder och sen försöka få de billigare genom rea eller så. För en månad sen gick jag själv på stan, hade sett Kristin Kaspersen på tv4 och hon hade en skitsnygg brun mönstrad väst med svart polo under. Ni vet" en sån vill jag ha grej".
Hittade ganska snabbt en snygg polo och gick sen in på Joy och hittade nästan samma väst. Skitsnygg men den kostade 499 kr. Det är mycket för bara en väst. Visserligen använder jag väst väldigt mycket. Har endast en svart som jag köpt på Ullared för kanske 125 kr och den har jag nog haft 100 ggr sen inköpet. Kände att jag ville utöka med en ny. Men som sagt 499 kr är mycket pengar, letade på hela köpcentrat efter något liknande men billigare och det fanns inte. Bestämde mig för att då unna mig västen, tyckte jag var värd den av nån anledning som jag inte kommer ihåg. Klev med bestämda steg in på Joy, innan jag skulle hinna ändra mig. Då fanns den inte i min storlek! Eller rättare sagt den fanns i min storlek men min storlek var för liten för mig... Blev så besviken.
I veckan fick jag en rabattkupong från Lindex, köp en julklapp för halva priset. Utnyttjar alltid dessa generösa kuponger och klev in i butiken idag. Hittade då en exakt, eller nästan exakt väst för endast 249 kr. Satt som en smäck och den blev min för endast 124.50!!!
Just såna saker älskar jag. Men självklart är det så att eftersom jag avvaktar och snålar så "tappar" jag prylar oxå. Förra året hittade jag en skitsnygg grön jacka på Hm som jag bevakade hela vintern för att hänga med när den kom på rea. Den finns med i årets kollektion med men en hundring dyrare. Vill köpa en snygg och ordentlig jacka på rean, vi får se hur det går med det.
Jobbar två dagar till och går sen på långledigt, det ska bli skönt. En av de saker jag ska göra är att gå igenom alla kläder i garderober och lådor. Rensa ,laga och eventuellt tvätta...
Ikväll blir det Helena Bergström på fyran, har sett filmen innan. Tyckte det var väl mycket sex i den då men annars var den ganska kul. Tjejkväll med the och scones ska det bli. Mysigt.
Ha en riktigt trevlig söndagskväll på er alla. Kan behövas att man tar det lite lugnt nu så att man hinner och orkar med allt nästa vecka!!!

2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Det fanns alltså en mening med att din storlek inte passade dig på Joy :)

Ekonomisk fighter sa...

nonhosonno: Ja det måste ha varit så:)