torsdag 11 september 2008

Trevligt bemötande

Var på min bank och fick en ny dosa, på direkten utan krusiduller. En trevlig man som tackade för att jag tog med den gamla in och lämnade den där då det var synnerligen aggressivt farliga batterier. I just de dosorna. Sen sa han nåt som fick mig att undra om han hittade på ett ord, för att liksom svänga sig lite...
Han sa att de "dessionerade "batterierna. Vad innebär det? Han påstod att det innebär att de komprimerade det giftiga avfallet, på ett ungefär. Men jag undrar jag. Dessionerade-har aldrig hört ordet.
Dålig dag på börsen. Halv dålig dag på jobbet.
Har fått en ny chef som hade sitt första möte. Han började med att försöka småprata, skoja. Alla andra satt gravallvarliga och likstela. Han var liksom inte rolig.
Sen säger han att vi har fria fika tider för att företaget litar på de anställda. Att det är 15 min för och eftermiddag och att han litar på oss. Det är upp till oss själva att sköta det och upp till oss själva att bevisa att vi klarar det.
Snacka om stämningssänkande... och dåligt intryck.
Då sa en kollega att själva avskaffandet av stämpelklocka en gång i tiden berodde på att man bestämde sig för att lita på de anställda. Det var inget nytt.
Det var bra sagt tycker jag.

2 kommentarer:

Gustav sa...

Jag googlade på "dessionerade" och fick bara upp ditt inlägg. Kan du verkligen vara kund hos en bank vars personal hittar på ord inför kunderna? :)

Ekonomisk fighter sa...

gustav: Ja man undrar ju....:)
Nu jobbar mannen i kassan, har haft med honom att göra många ggr.
Trevlig och proffsig är han och jag tror helt enkelt att han svängde till det lite. Ganska oförargligt ändå....