måndag 18 februari 2008

Glad igen...

Har fått min lönespec för denna månaden och jag får 2600 kr extra för traktamente, detta gör mig glad igen. Vet inte riktigt hur jag ska göra med pengarna än men ska räkna över hur mycket som går åt till fjällen resan i april. Stughyran är betald så det blir resa,mat och liftkort+ skidhyra för de barn som ska med.
Behöver köpa nya garderober för de vi har nu täcker inte allt som den behöver täcka vilket är mina, min sambos och mitt yngsta barns kläder. Har hittat ett bra garderobssystem på Ikea men det kostar skjortan. Som det ser ut nu knycklar vi ihop kläderna för att få in dem och det går runt endast om 1/3 av kläderna ligger i tvätten:)
Nu vill jag ha ordning och reda i garedoben och ha en "jobbdel" där de kläder jag kan ha på iobbet ska vara. Det som hänger där ska funka att ha på jobbet så jag slipper fundera varje morgon. Tycker att jag ska spara ihop till garderoben, det känns bäst så. Men sen säger en annan röst att jag ska använda traktamentet för det är ju utöver det vanliga.

Jag har inte placerat klart pengarna som ska placeras efter lägenheten så det känns lite som om jag svävar på ett moln och inte har koll.Men det har ,jag pengarna sitter på konton men de ska arbeta oxå, var ju tanken. Jag blir så snål när jag ska köpa något större, även om det som i detta fallet är något rejält. Fördelen med detta system är att vi kan köpa stommen först och sen fylla upp den med diverse olika lösningar på förvaring, man kan känna sig fram och man kan ha en spegeldörr vilket vore toppen för jag har ingen vettig spegel i mitt nya hem. Det är dessutom så mörkt i hela huset så jag ser inte på morgonen hur jag ser ut utan får springa direkt till omklädningsrummet på jobbet och kolla av. Hundhår är det ofta eftersom vi har två fällande hundar och en lat katt:) Förra veckan gick jag hela dagen runt och kände mig fräsch med svart skjorta,svart kjol och tights och en svart och en LJUSGRÅ strumpa, till detta lågskor.
Upptäckte detta frampå eftermiddagen och höll på att skämmas ihjäl, snabbt fick jag sätta på stövlarna. Jag vill inte ge det intrycket på jobbet att jag är en person med olika färg på strumporna, även om jag själv inte skulle bry mig ett skit över någon annan som hade det...
Men en garderob får det bli.. Min sambo sa för två veckor sen när jag tog upp ämnet att "Nej , nej nu måste det vänta jag har så mycket utgifter", så igår kom han hem med en spontaninköpt dataskärm för 1900...Så det känns som jag får ta tag i garderobsbiten själv, alltså själva inköpet monteringen får han gärna ta hand om.
Ska gå igenom budgeten med hökögon igen när lönen kommer, besparingar är att vänta. Just nu ligger jag 900 back och så kan jag inte ha det. Har gått från fattig ensamstående med 8000 kr i boendekostnad + stallhyra+ telefon och annat, till sambo med fri stallhyra och endast 5000 kr, för ALLT, både hyra telefon och tv, det vore väl FAN om det inte gick att spara, VART tar pengarna vägen...Måste fundera igenom varje hundralapp och det är inte svårt för egen del men när det kommer till barnen blir det svårare....

Inga kommentarer: