lördag 29 mars 2008

Aftonbladet igår

På löpet: Han högg ihjäl mamman och 5 åriga dottern inför bröllopet.
s10: 31 åringen högg ihjäl sambon och hennes 5 åriga dotter i familjens nya drömhus.
s.10-13 :Detaljer från ovanstående händelse.
s.14: De vill straffa mammorna, därför dödar de barnen.
s.15: Nytt vittne träder fram. Detta gäller den tragiska händelsen i Arboga, 2 små barn döda och mamman väldigt skadad.
s:18 Kvinna, 25 hittad död. 27 åring gripen för mord OCH mordbrand.
s.19: Mördad på samma sätt. En 30 årig kvinna som 2006 hittades mördad och uppbränd i hennes egen bostad. Mordet inte löst.
s.21: "LOUISE tvingas tillbaka till sin psyksjuka pappa. Flickan har blivit våldtagen av sin egen pappa i 5 år, dessutom tvingats leva ensam med honom, en psykiskt sjuk man i en husvagn, levt i vanvård och fått utstå de mest förnedrande handlingar. Nu har Vetlanda kommun åter gett samma psyksjuka man vårdnaden av flickan. Man gör inte fel 1 gång utan igen och igen...
s.31: Ung mamma dödad med yxa. En 29 årig SMÅBARNSMAMMA, dödad av sin granne, han slog ihjäl henne med en yxa. Inför barnet antagligen då detta var i lägenheten....

Allt detta våld och all denna förnedring mot kvinnor och barn i en och samma kvällstidning, en tidning som utkommer 7 dagar per vecka, året om.

Allt detta händer i Sverige, i vårt land. Vi strävar efter ett jämlikt samhälle men ändå blir vi kvinnor mördade och faller ifrån som käglor gång efter annan på grund av män ( alla fall utom i Arboga) som mår dåligt.

De dödar inte bara oss kvinnor utan de dödar även våra barn. Helst inför oss.
Vad gör vi åt det?
Inget, iallafall inte jag, men nu får det fan i mig vara nog. Vi kan inte ha den här utvecklingen i vårt samhälle. Vanliga hederliga kvinnor, som kämpar för att bidra till ett bra samhälle, i många fall ensamstående mammor som får kämpa så mycket mer. De faller för känslorna, träffar en man men har oturen att det är en skitstövel. Han straffar inte bara genom att förnedra dem själva utan för säkerhetsskull inför barnen eller så dödar han barnen också - först....
De flesta av dessa män som gör såna vansinnes dåd är psykiskt sjuka, och /eller påverkade av droger eller anabola, vill jag med bestämdhet påstå. Det finns anledningar till att man agerar på ett sjukt sätt. Kanske ska vi börja här.. Utöka psykvården, och ta krafttag mot droger.
För det är ju på männens planhalva vi ska leta efter problemet, sällan på kvinnornas. Och även om det vore så att kvinnorna varit provocerande så är det inget skäl att döda. Männen kan prova att bara gå.... Istället för att vinna striden genom att släcka ett liv och tysta en röst.
Och vem i h....e har rätten att släcka en annan människas liv. Att ta ifrån små barn deras mamma. Vad och vem ger dem den rätten?
Vet inte vad jag kan göra, vet inte vad vi alla kan göra men något måste hända.
Vi kvinnor får stryka på foten gång efter annan, jag accepterar det inte längre...
Gör ni?

2 kommentarer:

Per Penning sa...

Nej, jag blir själv deprimerad. Våldsdåd är männens värld, men vad göra?

Ekonomisk fighter sa...

perpenning: Ja du Per, jag vet inte men vi kan inte acceptera utvecklingen, nästa gång är det en vännina eller dotter som drabbas.
Utöka psykvården, ta tag i drogerna och börja ta hand om barn med problem redan i skolan, och inte ha den här "låt gå mentaliteten". Något måste göras, och även göra mer med problemfamiljer, finns det problem med droger och alkohol eller av psykisk karaktär i en familj med barn måste vi agera. Vi måste bry oss, och samhället måste även ha befogenhet att ingripa. Arbetade länge på behandlingshem för ungdomar. Dessa kom till väldigt stor del från problemfamiljer, men sociala gjorde INGET, förrän barnet kom upp i 14-16 års åldern och själva skapade stora problem. Då var dessa barn redan utsatta och formade, mycket hade kunnat göras tidigare. För att skydda dem och ge dem en "normal" barndom.
Sen är ju de flesta män bra, självklart, men alldeles för många kvinnor blir offer för just män.