lördag 29 mars 2008

Lets Dance final

Sista omgången i ovanstående program gick igår kväll, en härlig omgång har kommit till sin ända. Många roliga fredagskvällare har vi haft och sett dessa makalösa fighters utvecklats till, i många fall fullfjädrande dansare.
Mat Tina vann och Tony Rickardsson kom 2a. Det spelade övht ingen roll för mig vem som vann, eftersom jag tycker båda är väldigt bra. Sen var det väl ändå kul att det blev en kvinna. Jag har funderat mycket denna säsongen, hur kan så många olika typer av människor alla bli så bra på att dansa. De flesta har ju inte gjort det nämnvärt tidigare. Tony har kört speedway, Tina lagat mat, Linda Lampenius har spelat fiol sen hon var 6 år, Mi Ridell spelat teater..
Men alla lyckas de kämpa på och dansa vecka ut och vecka in och ge allt, kämpa, lära in nytt, vara dåliga för att sen kunna utvecklas, ta emot ibland svidande kritik från juryn utan att visa sig kränkta. Jag tycker att samtliga deltagare är värd en eloge att de övht deltar och lägger ner detta arbete. En gemensam nämnare de flesta deltagare har är att de är duktiga på något, har kämpat för att bli duktiga på just sin grej, och de har då lättare , vad det verkar att lägga ner sin själ på att bli duktiga på något annat. Vinnarskallar. Så kontentan av det resonemanget är att framgång förtjänas och inarbetas, det kommer inte gratis. Så därför är det ingen tillfällighet att just Tina och Tony var i final. Sen ska man ju gå hem i rutan också, sjävklart och då är det en fördel om man ser bra ut, har ett charmigt leende och är rapp i munnen. De flesta har haft detta med sig. Inte Uffe Larsson dock, han såg inte så glad ut, att han är äldre än de flesta och inte så dansant spelade mindre roll än att han ser så så totalt nonchalant och uttråkad ut. Han grimaserade även illa under de få danserna han fick förmånen att göra. Kanske hade han ont-men man kan tacka nej till att delta, han måste väl sätt programmet innan? Nej han passade inte in i programmet alls, alla andra hade positiv energi och förmedlar detta även till oss tittare. Inte ens igår när han gästspelade var det skillnad, han rörde knappt på benen och hoppade över vissa steg, behandlade inte sin partner som en gudinna utan som en säck hundmat... Dåligt.
Susanne Lanefält var väl ingen förhandstippad vinnare men gjorde väl en beundransvärd insats och hade en trevlig inställning. Linda Lampenius var också en fröjd för ögat, hon fick ömsom ros och ömsom ris. Lika ödmjukt tog hon emot kritiken och blev bara bättre och bättre.
Det kommer bli lite tomt nu när programmet är slut men som vanligt kommer det nya saker.
Kanske någon tänker , när jag lägger ner så mycket energi på ett tv program:
Get a life.................
Men då svarar jag likadant som min yngste gjorde vid samma uppmaning:
Jag har inte råd:)

Inga kommentarer: