onsdag 19 mars 2008

Mmmmm äntligen ledig..

Gud vad skönt med påsk! Äntligen lite ledig, vi slutar 2 idag och sen är man ledig 4, observera, 4 hela dagar!!! Sen är det jobb 4 dagar och sen har jag en veckas semester.
Snacka om efterlängtat!!! Har gått på knäna en längre period, har tidvis varit orolig själv, har mått skit och varit trött, trött trött. För en månad sedan var jag hos doktorn för jag hade haft bröstsmärtor i 14 dagar, och till slut kände jag att det måste kollas upp. Det var inget fysiskt fel men dock psykiskt pga all stress runtomkring mig.
Det har varit turbulenta relationer med barnens far och för all del barn, och detta tar ner mig nåt fruktansvärt. Balanserar man på tråden för att orka och klara av så behövs inte mycket.
Jag har ju förändrat mitt liv mycket, och förändringar frestar på även om de är till det bättre.
2006, fram till augusti, var jag arbetslös, det var en stress i sig men jag sökte jobb och däremellan så tränade 3-4 ggr i veckan, hade ett barn jämnt ett varannan vecka och ett varannan helg. Jag kunde planera utifrån det.
Jag promenerade en timma varje dag och mådde hur bra som helst. Läste mycket , och hade tid för mig själv. Synd att jag inte började blogga då, för det tar ju sin tid. Jag bodde mitt i stan och var i stallet på helger och nån gång i veckan. Hemmet var städat och tvätten tvättad.
Det enda problemet var just jobb och pengar.
Idag jobbar jag heltid, har mycket utbildningar på jobbet, har 5 mil tur och retur till jobbet, har en relation och är sambo, har 2,5 barn boendes på heltid och 2 bonus barn. Har 2 hästar där jag lägger minst en timma varje dag. Jag lägger 1-2 timmar per dag på nätet, blogg, kolla börskurser med mera. Barnen har aktiviteter.
Mitt liv är rikare nu, jag har ett jobb, mer pengar, trygghet en underbar man som alltid lyfter upp mig, närmare kontakt med 3e barnet och jag bor som jag vill bo på landet.
Så jag vill inte byta till 2006, no way, men jag skulle vilja ha mer tid för mig själv, hinna läsa böcker och tidningar, andras bloggar. Men det är inte konstigt att jag är trött... Jag biter ihop och hoppas på en tidsmässig förändring, för just tid är det jag saknar....

PS: Hockeyn slutade 3-3, de ledde länge med 3-2 och det var drafflande spänning i hallen men så vid tiden 19.27 i sista perioden kvitterade motståndarna...
Sonens lag hade sånt spel och energi i sista så de hade varit värda ett par mål till men samtididgt så slarvade de och drog på sig onödiga utvisningar så resutlatet var nog rättvist.
En eloge till domaren, han hade verkligen 0 -tolerans och visade ut dem en efter en och flera fick matchstraff (i andra laget :) , det gillar jag för de ska lära sig att inte tacklas.

2 kommentarer:

Per Penning sa...

Tiden är även ett problem för mig. Men jag ser just nu ingen väg ut ur det. Är man förälder så tar det mycket tid. Och har man hus och hem med. Du har dessutom kusar. Vi har bara 2 katter som lever uteliv.

Ekonomisk fighter sa...

perpenning: Ja, tid är en bristvara för många av oss, och frågan är just vad man ska göra åt det. Jag tänker ofta att snart, snart så har de stora flyttat...
Samtidigt är ju det tråkigt, vi lever ju här och nu, och allt ska man göra samtidigt. Jobba, vara förälder, satsa på sig själv, tjäna pengar, få pengar att växa...