måndag 17 mars 2008

Helghockey

Har varit iväg på ishockey cup i helgen, lördag till söndag. Killarna vann hela cupen så det var trevligt och roligt för dem efter många matchers slit.
Pengarna rullar visst så fort man kommer förbi femtioskyltarna, ändå hittade vi ett billigt pensionat, eller föredetta mentalsjukhus från femtiotalet om man så vill.
Man kunde höra naglar krafsa på väggen och skrik i korridorerna,tunga apatiska slag mot galler och dörrar som bryskt slogs igen - om man slöt ögonen och lät sig påverkas av miljön.....
Men personalen var urtrevlig så den var ju utbytt :)
Det blir en speciell situation, 30 grabbar och kanske 20 talet föräldrar par, även om det är trevligt så blir man trött.
Vi gjorde alla vad som kundes för att få ner priset, ja boendet talar ju för sig själv, 120 kronor per bädd, sen lagade vi middagen på lördagkvällen själva, 20 kr per person. Men sen kommer bensin till, lunch lördag, frukost 50 kronor på söndagen, då smugglade jag och sambon med oss varsin smörgås ut faktiskt. Kaffe och mat på söndagen.
Ja pengarna går och så är det, en sak man måste ta med i sin kalkylering. Jag ska ta lite pengar från sonens budgeterade kostnader för detta tänkte jag. Lägger undan 500 kronor på levnadskontot för honom, till kläder och aktiviteter och detta konto får vara med och finansiera utsvävningarna.
Hann med 2 timmars fönstershoppande i närmsta stad också och det var kul.
Summa summarum så var det en bra helg, skönt att komma hemifrån lite, och kostnaderna:
Bensin 300:-
cup 350:-
rum 360:-
frukost 100:-
Pizzahut 247:-
gatukök 62:-
kaffe 62:-
middag 40
godis 60:-
------------------------
summa 1221:-
Det är endast att konstatera att allting kostar och att jag inte klarar mig som det är nu, jag kan inte leva på min lön och samtidigt spara. Jag måste ha mer lön och mindre utgifter.Och
jag måste lära mig att planera mer i detalj och inte lite på att det löser sig, det blir dyrare än vad jag trott, jämnt.
Det hade blivit ca 650 kronor billigare om jag åkt med en annan mamma, delat bil och rum med henne och inte tagit med mig sambon.
Nu var det trevligt att han var med självklart men jag hadeinte råd att ha det nöjet, inte nu. Han tyckte inte heller det var så kul.
Vi behöver komma bort också men då spara till det och kanske vara barnfria eller åtminstone inte sitta i en ishall 12 timmar och frysa rumporna blåa.
Så detta lärde jag mig denna helgen, nästa cup så planerar jag med en annan mamma. Och jag måste även lära mig uppskatta att det faktiskt fanns ekonomiska kryphål som andra föräldrar hittade åt oss alla, billigt husrum och gemensamt lagad middag på lördagkvällen. Kunde varit en dyr middag och dyrt hotelrum istället.
Det är bra så länge man lär sig iallafall.

Inga kommentarer: