söndag 23 mars 2008

Varm korv eller lammfärsbiffar?

Läser idag till min glädje en oerhört rolig artikel, ni kan själva läsa här, den handlar om ekonomi reportern Pontus Herin som bestämmer sig för att göra en klass resa och byta lägenheten i Stockholms innerstad för att flytta till Tensta. Han ville undersöka hur livet levdes i förorten.
Jag älskar människor som gör sådana här udda saker, som struntar i vad folk tycker och tänker och som vågar sticka ut. Han berättar om trevliga grannar, liv och rörelse och det bästa av allt: Vid picnic på dagiset kom han själv och familjen med ett paket grillkorv och bröd, enklast möjliga medan den mångkulturella massan till familjer dukade upp lammfärsbiffar, grillspett, grönsaker och gjorde en härlig måltid av det hela. Jag älskar detta, andra kulturers sätt att förhålla sig till mat, vi svenskar ska ofta ha allt smidigt, äter vi på restaurant får barnen välja en sak. Äter de inte så har de valt fel och får stå sitt kast, medans invandrare beställer många olika saker och alla äter av allt, det snålas inte.
Det var många andra fördelar men även nackdelar med förortslivet också naturligt vis och han har flyttat därifrån, men meningen var aldrig att bo där för alltid utan prova på, och hur ska man kunna ha en åsikt om förortslivet om man aldrig provat själv?
Mer sådana annorlunda projekt önskas av folket. Ska fundera ut ett bra själv....

Inga kommentarer: