tisdag 25 mars 2008

Månadssammanställning Mars

Så var månadssammanställningen för Mars klar, jag gjorde den egentligen igår, med siffror från skärtorsdagen men ändrade den idag då börsen vände upp. Den ska göras den 25e så det är ju rätt.
Mina Ncc gick upp 4000 idag, oerhört häftigt, och skönt att det går åt det hållet som omväxling.
Jag har en order inne på 100 st till, den låg på 151 men jag höjde igår till 154, men den gick upp till 165!!! så det blev ingen affär.
Min månadssammanställning ser ut så här, och det är före månadens sparande.


Månadssammanställning Mars

Aktier 124700
Bank 157693
IPS 49093
Fonder 4634
Buffert 24541
Depå 15169
----------------------
Summa 375830

Att jämföras med februaris summa på 383017 vilket ger en minskning med 7187, trots förra månadens sparande och Nccs uppgång på 4000 kr. Min Ips har gått ner, fonderna och Ericsson likadant. Jag har denna månad köpt 400 RNB och 400 NCC, och fonder för 870 kr extra, därför har aktie och fond posten ökat.

Sparandet på Mars lönen ser ut så här:
Fonder 300
semester 1000
Buffert 1900
-----------------------
summa 3200


Jag är mycket nöjd med detta sparande. Vi åker ju på semester till fjällen 5 dagar, och det ska köpas liftkort och hyras utrsustning till viss del, vi försöker låna ihop det mesta dock. Har haft lite smolk i glädjebägaren över detta, känt oro för att inte få ihop kommande månad, men såg igår att jag har ju avsatt pengar till semester kontot, 2775 kronor, hade glömt det så det var ju väldigt skönt. Nu kan jag koppla av den biten.
Mars månad har varit full med utgifter, hockeycup med mera. Skrev förra månaden att jag ville ha pengar kvar denna månad, jag hade 216 kronor men många "konton" var övertrasserade, såsom "Övrigt" förstås. Drar av övertrasseringen på nästa "insättning" i budgeten.
Jag är djupt imponerad av finanskvinnan som hade 500 kronor kvar före lön. Har kommit på ett sätt att eventuellt klara av att inte dra över de summor som jag budgeterat.
Jag har en teori om att eftersom jag har många budgeterade kostnader på mitt löningskonto, såsom övrigt, kläder, kostnader för lilla barnet, räkningar mm, så innebär det att jag alltid har pengar på detta konto, även om jag inte har pengar att spendera just på exempelvis "övrigt". Så denna månad gör jag ett experiment, jag ska ta ut de pengar som är för "övrigt" och "kläder/smink", och ha dessa i plånboken. Och se om jag kan hushålla bättre då. Det svider mer när det är kontanter än på kort. Får se om detta funkar. Jag SKA lösa, detta. Jag vill åka till Stockholm några dagar till sommaren och handla och jag vill kanske åka till Ullared, då vill jag ha extra pengar, så får jag kontanter kvar när månaden är slut så stoppar jag dessa i en glasburk och sparar. Vi får se om detta är ett bättre sätt för mig. Jag ska även börja sälja av saker till våren, som soffor och sånt som blev över vid flytten, dessa extrapengar ska gå till Stockholmsresan. Längtar verkligen dit, gå på stan, fika, handla och träffa många goa vänner jag har där. En må bra resa, endast för mig.

2 kommentarer:

Per Penning sa...

Det ser ju prima ut! En superbra marsmånad förmodar jag?

Ekonomisk fighter sa...

perpennig: Ja det känns så, men som du vet brukar det alltid dyka upp något oväntat i såna lägen:) Men funkar planer blir det en bra månad trots semester.