lördag 19 april 2008

våryra=köpyra

Vilken härlig dag det var igår, äntligen lite sol. Det är märkligt vad lite sol kan göra, helt plötsligt får man massor med energi och vill göra allt det som legat på is, i mitt fall inföll sig en lust att:
måla lilla stugan
köpa dynor till utemöblerna
vädra sängkläderr
tvätta mattor
bygga ihop hopphinder (till hästarna)
städa
grilla
Gjorde allt utan att bygga ihop hinder, det lämnades med vänlig hand över till min händiga sambo.
Åkte in till Ikea med barnen och hade en mysig stund, vilken köpust man får plötsligt!!!!
Köpte dynor, 1000 kronor, sved men det behövs. Hela förra sommaren satt vi direkt på trät och fick ont i rumporna. Vissa utgifter måste man ta, även om man sparar så kan man inte sluta leva. Möblerna är från 80-talet så helst ville vi ha nya fräscha men där gick gränsen. Ska måla om de här istället och köpa nya när pengar finns till detta.
Köpte en ställning med fack, dokumentavskiljare?? att ha på bänken i köket där våran respektive post direkt kan sorteras in istället för att ligga i drivor på köksbordet, för att sen flyttas undan när vi ska äta, till köksfönstret , för att sen flyttas till nån bänk.... Hopplöst. Men nu ska det bli bättre. Spontanhandlade oxå... ve och förbannelse för detta ord och handling som jag aldrig ska göra. Men har inte ångrat mig än. Hittade 2 jättefina kuddfodral 50x50, sandfärgade för endast 29 kr. Med innekuddar blev inalles 80 kronor för 2 stora fina kuddar som passar perfekt på sängen. Det är bra på Ikea, när de sänker priset gör de det rejält ofta. Hittade även en underbar murrig pläd i bruna/sandfärgade nyanser som jag tittat på innan, hade kostat 299 kr men nu sänkt till 179 kr. Hade passat perfekt på sängen, till överkast och nya kuddar. Men 179 kr är ju just 179 kr och det var inte riktigt budgeterat.Måste fundera en stund men när tanken är klar och köpet eventuellt ska göra är de garanterat putz weg. Har hänt många ggr förr.
Investerade i en bordsstrykbräda också, en sån med en liten ställning som man kan ställa direkt på en bänk och stryka. Vi är över 40 både jag och sambon men äger inte en strykbräda!!!! Det visar ju dels hur ofta vi stryker och dels hur vi prioriterar...OM jag nån gång måste stryka får jag göra det på ett knöligt badlakan på köksbordet, och resultatet kan ni ju tänka er, vet inte om skrynklorna var fler eller färre efteråt :). Endast 39 kronor för denna strykfascilitet iaf.
Och slutlige inhandlades ett paket värmeljus, 100 st för 19 kr!!! Hur kan man göra 100 värmeljus för endast 19 kronor? Därtill paketera och transportera dem?? Ja Ikea är bra ibland. Det är himla kul att handla till hemmet, börjar känna mig hemma i mitt nya hem nu och det är väl anledningen till att lusten har väckts.
Och sist på kvällen grillade vi och firade mellanbarnet som blivit myndigt, alla i the big family råkade vara hemma samtidigt så det var jättekul. Nu är sonen 18, får ta körkort, gå på krogen, och ta smslån och andra idiotlån typ mobilabbonemang och sånt.Är så orolig för detta, särskilt krogen och lånemöjligheterna. Han har lovat att inte ta såna lån och jag hoppas han håller det. Samtidigt rinner studiebidraget mellan fingrarna på honom och skulle han få smak på kroglivet så??? Ja, jag är inte mer än människa och inte han heller, jag talar med honom informerar honom om alla faror och resten måste han upptäcka själv...Och som han sa:
"Men morsan, du kan va lugn, hur ska jag kunnna ta smslån?? Jag har ju inte ens pengar på mobilen......

Inga kommentarer: